Aktuality

 

Milí přátelé, rádi bychom Vás pozvali na další přednášku z cyklu Kontinuálního vzdělávání, které pořádá spolek Irene společně s Rafael Institutem. Přijďte již tuto neděli 13. 3. 2022 v 18.00 do Maiselovy 15 na přednášku Mgr. Světlany Porsche - Jsem Ukrajinka.

Členové Rafael Institutu se aktivně zapojují do pomoci všem lidem zasaženým válečným konfliktem na Ukrajině. Poskytujeme psychoterapeutickou pomoc a podporu jak individuální formou, tak ve spolupráci s dalšími organizacemi - InBáze, NUDZ, OPU, SIMI, Člověk v tísni, FŽO... Nabízíme psychologickou pomoc ubytovatelům. Připravujeme supervizní podporu...

Rádi bychom Vás informovali, že Rafael Institut získal tříletý grant od Mezinárodního visegradského fondu na projekt Transgenerační přenos traumatu z holocaustu - prevence a péče. Projekt se zaměřuje na propojení multidisciplinárních odborníků se zájmem o výzkum a léčbu transgeneračního přenosu traumatu z holocaustu. Mnoho neléčených traumat z...

dovolte nám, abychom Vás přizvaly k účasti na posledním setkání generační tematické a zážitkové skupiny s aktuálním tématem současné doby "O potřebě rituálu" s Helenou Klímovou a Michaelou Hapalovou v neděli 28. 11. 2021 v 15.00, které se uskuteční online (odkaz obdržíte před setkáním). Registrace ZDE:

Milí přátelé, dovolte nám, abychom Vás opět přizvaly k účasti volného pokračování tematické a zážitkové skupiny, "Generace Poté". Další setkání bude po dlouhé době opět v prostorách Rafael Institutu (Jeruzalémská 7, Praha 1) dne 24. listopadu 2021 v 16.30 s malířkou a terapeutkou KAMILOU ŽENATOU. Registrace ZDE.

V rámci Kontinuálního vzdělávání Vás společně se spolkem IRENE zveme na další pravidelný diskuzní podvečer, tentokrát s filozofkou Annou Hogenovou. Přednáška se koná online 14. listopadu od 18 hodin. Moderuje Eva Labusová (www.evalabusova.cz). Registrace ZDE.

V rámci Komplexního vzdělávacího programu otevíráme novou výcvikovou skupinu. Skupina je již téměř naplněna, ale hledáme ještě muže. Vedoucí sebezkušenostní části bude PhDr. Martin Mahler. Zahájení je plánováno na jaro 2022.

Rádi bychom Vás pozvali na letošní PRIX IRENE spojenou s konferencí na téma LIDSKÝ ROZHOVOR S PŘEKÁŽKAMI, kterou pořádá spolek IRENE. Konference se koná v sobotu 23. října v prostorách Oddělení pro Vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze v Maiselově 15. Letošním laureátem bude Mikuláš Vymětal. Bližší informace a registraci naleznete ZDE.

dovolte nám, abychom Vás opět přizvaly k účasti na volném pokračování tematické a zážitkové skupiny, "Generace Poté". Třetí setkání už budeme mít příležitost osobně zažít s dalším hostem Pavlem Štinglem v charismatickém místě paměti Památník ticha - Nádraží Bubny (Bubenská 1, Praha 7) v neděli 17. října od 16.30.

dovolujeme si vás pozvat na další setkání v rámci pravidelných nedělních přednášek, které se konají ve spolupráci Spolku Irene s Rafael Institutem. V neděli 10. října 2021 od 18.00 bude Kateřina Gamal Richterová hovořit o své zkušenosti praktikující muslimky v české muslimské komunitě, jejíž je součástí. Přednáška se koná v Oddělení pro...