Aktuality

 

dovolujeme si vás pozvat na další setkání v rámci pravidelných nedělních přednášek, které se konají ve spolupráci Spolku Irene s Rafael Institutem. V neděli 10. října 2021 od 18.00 bude Kateřina Gamal Richterová hovořit o své zkušenosti praktikující muslimky v české muslimské komunitě, jejíž je součástí. Přednáška se koná v Oddělení pro...

Uveřejňujeme pozvánku na zajímavou konferenci České společnosti pro psychoanalytickou psychoterapii (ČSPAP), která se koná 9. - 10. října 2021. Konference navazuje na tradici mezinárodních konferencí pořádaných dětskou sekcí ČSPAP. Tématem se stane separace - vzájemný proces odpoutání matky a dítěte. Akce je určena psychoterapeutům, psychologům,...

Rádi bychom Vás po dlouhé době opět pozvali na naši nedělní přednášku, kterou pořádá spolek Irene ve spolupráci s Rafael Institutem. Tentokráte se budeme těšit na přednášku Petra Pitharta "Co se o Mnichovu neví", která proběhne 12.9.2021 v 18.00 v prostoru Oddělení pro vzdělání a kulturu Židovského muzea v Praze, Maiselova 15.

RAFAEL INSTITUT z.s. připravil nový dvouletý kurz skupinové práce pro pracovníky v pomáhajících profesích. Kurz bude probíhat formou sdílení, podpory a supervize. Vedoucím kurzu bude Věra Roubalová Kostlánová, koterapeutem Josef Novotný. Deadline pro poslání přihlášek posouváme do 30. 9. 2021. Více informací zde.

COVID, VÁLKY, MATRIX VOJÁKA, STRACH PO ŠOA, ODOLNOST, HLEDÁNÍ MÍRU - JAK TOMU VŠEMU POROZUMĚT? Rádi bychom Vás pozvali na online přednášku s diskuzí, kterou pořádá Spolek IRENE, ČAP a #delamcomuzu tuto sobotu 12/6/2021 od 19:00. Bližší informace a registrace zde.

Srdečně Vás zveme na nový komunitní pořad pro Druhou generaci, který pořádá Nadační fond obětem holocaustu. Hosté a moderátoři tohoto pořadu budou psychoterapeutka Věra Roubalová a publicista Petr Brod.

Jiřka Šiklová, byla všude a prakticky pomáhala, kde se dalo. Byla přímá, pravdivá, měla ostrý jazyk i rychlý vtip, byla chytrá a vzdělaná. Za život toho hodně stihla. Vážila si své rodiny. To co udělala v disentu a o čem moc nemluvila, toho bylo opravdu hodně. Pomáhala s dovozem literatury, informovala Hlas Ameriky, účastnila se mnohých...

Srdečně Vás zveme k dalšímu pokračování zážitkové diskusní skupiny, které se uskuteční 10. května 2021 od 17.30. Rafael Institut tímto navazuje na mnoho svých projektů zaměřených na problematiku rodin i jednotlivců po holocaustu až do současnosti, kterými se již dlouhá léta zabývá. Více informací zde.

Dne 3. dubna odešla Hana Junová. Naše cenná, moudrá, laskavá, pracovitá, obětavá kolegyně a kamarádka. Byla nedílnou součástí Rafael Institutu. Bude nám moc chybět. Vzpomínku Věry Roubalové a Marka Preisse si můžete přečíst zde. Hlubokou soustrast rodině.

Milí přátelé, rádi bychom Vás přizvali k dalšímu cyklu pravidelných setkání diskusní zážitkové skupiny. Hostem prvního setkání, které se uskuteční v pondělí 22. března 2021 od 17 hodin, bude psychoterapeutka a spisovatelka ANNA FODOROVÁ.